Brugernes stemme
Læs mere om projektet "Brugernes stemme"
Vil du og din klinik deltage i et nyt og spændende projekt om brugerinddragelse?
Hold et brugermøde for jeres patienter
Kort om projektet
I dette projekt arbejder vi ud fra en ambition om at finde nye metoder til at involvere patienter og pårørende (brugere) i den organisatoriske udvikling af almen praksis. Brugernes perspektiv kan være med til at pege på forbedringspotentialer og kvalificere udviklingen i de enkelte almene praksis-klinikker. Med organisatorisk brugerinddragelse får brugerne mulighed for at bidrage med deres viden, erfaringer og perspektiver i udviklingen af almen praksis. Forskning viser, at brugerinvolvering øger tilfredsheden hos alle involverede - dvs. brugere, læger og personale.
Projektet ”Brugerens stemme” omfatter tre delprojekter, nemlig udarbejdelse af en brugerhåndbog, indsamling af brugerfeedback, og afholdelse af et brugermøde. Det er det sidste delprojekt, som I kan være med til at gennemføre.
Hvem kan deltage
Enhver almen praksis i Region Syddanmark og deres brugere kan deltage.
Honorering
Der ydes kompensation for tidsforbruget efter gældende takster.
Hvad får klinikken ud af at afholde brugermødet?
Klinikken (lægerne og praksispersonale) kan aktivt være med til at afprøve, om et brugermøde kan bidrage til at fremme samarbejdet mellem brugere, læger og klinikpersonale.
På et brugermøde skal I informere om klinikken organisering, fx rammer for tidsbestilling og indblik i maskinrummet i klinikkens dagligdag. Brugerne har så mulighed for at stille spørgsmål og komme med input og feedback.
Brugermødet kan være enten fysisk eller digitalt, alt efter hvad vi sammen finder bedst egnet.
Hvilke opgaver får klinikken når brugermødet skal afholdes?
Projektgruppen understøtter brugermødet i et omfang, så klinikken belastes mindst muligt. I vil være med i planlægningen af mødets formål, form og proces. Vi står for alt det praktiske, og faciliterer også selve mødet. I fra klinikken skal informere om jeres organisering på mødet. Sammen aftaler vi, hvordan brugerne skal inviteres, vi står også for den praktiske del her.
Hvordan skal klinikken tilmelde sig projektet?
Spørgsmål og tilmelding kan rettes til koordinator Merete Dyg Willemoes, SydKIP på telefon 29 20 11 98 eller mail mwni@rsyd.dk
Hvem er projektgruppen?
Inger Uldall Juhl, praktiserende læge
Dorthe Christiane Zinck Iversen, brugerrepræsentant
Finn Sørensen, chefkonsulent, SydKIP
Mona Engdal Larsen, sundhedsfaglig konsulent, Steno Diabetes Center Odense (SDCO)
Gitte Stentebjerg Petersen, specialkonsulent, SDCO
Mette Vestergaard Nissen, konsulent, SDCO
Merete Dyg Willemoes, koordinator, SydKIP.
Yderligere beskrivelse af projektet
Formål
Projektet vil udvikle og afprøve tiltag, der kan understøtte den organisatoriske brugerinvolvering i almen praksis ved at:
- Øge samarbejdet mellem almen praksis og deres tilknyttede brugere
- Udvikle muligheder for feedback i almen praksis mellem brugere, læger og klinikpersonale
- Tilbyde brugerne mere viden om, hvordan almen praksis fungerer og er organiseret.
Indsats
Projektet er inddelt i tre delprojekter, som gennemføres i samarbejde med brugere, praktiserende læger og klinikpersonale.
1. Brugerhåndbog
Vi vil undersøge, hvilken viden brugerne har brug for ift. at være tilknyttet en klinik eller et lægehus, og om en brugerhåndbog er et brugbart værktøj til formidling af denne viden. Vi arbejder ud fra en tese om, at en større indsigt i, hvordan almen praksis fungerer, vil styrke samarbejdet mellem brugere, læger og klinikpersonale.
2. Brugermøde
Vi vil afsøge, om et brugermøde, hvor klinikken inviterer deres brugere til at deltage, kan være med til at styrke samarbejdet mellem brugere, læger og klinikpersonaler. På et brugermøde skal klinikken informere om deres organisering, og brugerne har mulighed for at stille spørgsmål og komme med input og feedback. Mødet kan være fysisk eller virtuelt.
3. Brugerfeedback
Vi vil afdække, om fysisk fremmøde i klinikken kan bruges konstruktivt som rum for feedback og tilkendegivelser fra brugerne til klinikken.
De bedste hilsner fra Projektgruppen, Brugernes stemme i almen praksis.
Indholdsansvarlig: SydKIP