Spring til indhold

Opdatering om restordre

Nyhed

Restordre på lidocain-adrenalin

Der har i en længere periode været restordre på lokalbedøvelse i kombination med adrenalin. Nu kan mepivacain-adrenalin igen skaffes som registreret lægemiddel:

Inj. Carbocain-adrenalin, 10 µg/ml + 5 µg/ml

Dette er tilføjet Positivlisten efter aftale med Praksisafregning, som alternativ til lidocain-adrenalin i restordreperioden. Læs mere her

Restordre på Metronidazol

Lægemiddelloven har fået tilføjet ”stk. 2” til § 29, så Lægemiddelstyrelsen under særlige omstændigheder, kan tillade salg af et ikke-markedsført (udenlandsk) lægemiddel, uden der foreligger en udleveringstilladelse.

Lovændringen er blevet taget i brug i forbindelse med nuværende restordre på metronidazol tabletter i styrken 250 mg, 400 mg og 500 mg. Det vil sige, at når der kommer udenlandske pakninger af metronidazol tabletter til landet, så må pakningerne ekspederes fra apotek efter almindelig receptordination.

Lægemiddelstyrelsen har i den forbindelse taget en ny hjemmeside i brug. Her ses tilgængelige udenlandske alternativer, som er tilladt til ordination og salg i Danmark. Det er muligt at abonnere på siden.

Siden vil løbende tilføjes tilgængelige udenlandske alternativer ved kritiske lægemidler i restordre. 

Hvis det vurderes at en patient skal have tilskud, skal der søges enkelttilskud pr. patient via lægepraksissystemet. 

Lægemiddelenheden kan fortsat søge regionale udleveringstilladelser på udvalgte lægemidler, men det forventes, at Lægemiddelstyrelsens nye tiltag på sigt erstatter behovet herfor. Hold derfor øje med den nye hjemmeside.

Se mere information fra Lægemiddelstyrelsen her

Indholdsansvarlig

Lægemiddelenheden, lme@rn.dk