Spring til indhold

Evalueringen: §66-aftale om hurtig psykiatrisk vurdering hos praktiserende psykiatriske speciallæge

Nyhed

Evalueringen af §66-aftale om hurtig psykiatrisk vurdering hos de praktiserende psykiatriske speciallæger af patienter med angst- og depressionssymptomer foreligger nu. Se hele evalueringen her

Uddrag fra konklusionerne er:

  • Både læger og psykiatere giver udtryk for, at der er stort behov for ordningen
  • Der har ikke været den tilstrækkelige kapacitet, og almen praksis har haft store udfordringer og tidsspilde forbundet med at skaffe tider til deres patienter .
  • Både læger og psykiatere oplever, at patienter, der henvises via § 66, har et godt udbytte af ordningen, og patienterne er velinformerede fra almen praksis om, at de kun er henvist til én konsultation og ikke opstart af et decideret behandlingsforløb. 
  • Både læger og psykiatere udtrykker, at den definerede målgruppen er relevant, og at det overvejende er patienter indenfor målgruppen, der henvises. 

Anbefalinger og/eller opmærksomhedspunkter 

  • Udvide ordningens kapacitet 
  • Ny bookingløsning. 

I den anledning er det glædeligt at meddele, at kapaciteten af ordningen er blevet fordoblet pr 1/1-23, at tidsintervallet for booking er øget, og ikke mindst, at der forhåbentlig senere i 1. kvartal af 2023 indføres et elektronisk bookingsystem integreret i lægesystemerne.

Det er ikke nødvendigvis er en læge, der skal booke en tid. 

Der vil fortsat være pres på ordningen på grund af den lange ventetid på psykiatrisk speciallæge, på trods af at kapaciteten også er øget her. Man kan altid benytte sig af den telefoniske rådgivning i hospitalspsykiatrien og hos speciallægerne, f.eks. ved påtænkt opstart af antidepressiv mediicin af 18-25 årige i ventetiden på 1. konsultation

Indholdsansvarlig

Morten Ohrt, ohrt.engsig@dadlnet.dk