Spring til indhold

Midlertidig mulighed for at henvise til ADHD-udredning ved praktiserende pædiatere

Nyhed

Region Nordjylland og Foreningen af Praktiserende Speciallæger har indgået midlertidig aftale om udredning af børn og unge, hvor der er mistanke om let til moderat ADHD, i pædiatrisk speciallægepraksis. Aftalen kan læses her

Aftalen omfatter alene udredning og ikke behandling.

Målgruppen

Aftalen omfatter børn og unge i skolealderen (6-16 år) med bopæl i Region Nordjylland, hvor der er mistanke om let til moderat ADHD og behov for udredning og diagnostik (svarende til trin 3 i Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for ADHD). 

Henvisning

Følgende skal være opfyldt inden henvisning: 

  • Der bør være arbejdet med socialfaglige, psykologiske og/eller pædagogiske indsatser. 
  • Der skal være foretaget en kognitiv vurdering af barnet/den unge samt foreligge en pædagogisk psykologisk vurdering fra PPR. 
  • Der skal foreligge samtykke fra begge forældremyndighedsindehavere. 

Såfremt ovenstående ikke er opfyldt, afvises henvisningen. 

Da der er tale om en midlertidig aftale i 2023, skal udredningen kunne tilendebringes inden udgangen af 2023. 

Henvisninger til Børnelægeklinikken v/Elise Snitker (Aalborg) skal således gerne sendes inden udgangen af september 2023, mens henvisninger til Karen Tilma (Brønderslev) skal sendes inden 15. november 2023. 

Grundet den begrænsede kapacitet i de pædiatriske speciallægepraksis er omfanget af børn, der kan henvises til udredning også begrænset. 

Efter udredning

Efter endt udredning informerer pædiateren om det samlede resultat af udredningen samt plan for det videre forløb, herunder eventuel planlægning af netværksmøde med henblik på at videregive informationer, så rette skoletilbud og eventuel yderligere støtte til familien kan findes. 

Ydermere skal pædiateren give tilbagemelding til egen læge om evt. anbefaling om henvisning til speciallæge i børne- og ungdomspsykiatri eller hospitalspsykiatrien med henblik på behandling. 

Kontakt

Ved spørgsmål til ovenstående er du velkommen til at kontakte AC-fuldmægtig Pernille Stilling: p.stilling@rn.dk 

 

Indholdsansvarlig

AC-fuldmægtig Pernille Stilling: p.stilling@rn.dk