Spring til indhold

Systematisk Efteruddannelse (Midtjylland): Astma og allergi

Dato og tid for arrangementet

Start: Mandag d. 02. september 2024 - kl. 09:00
Slut: Mandag d. 02. september 2024 - kl. 16:00

Sted

Gl. Skovridergaard
Marienlundsvej 36
8600 Silkeborg

Beskrivelse

Læringsmål: 
At styrke de deltagende lægers evne til at diagnosticere, behandle og visitere patienter med astma og allergiske symptomer herunder såvel almindelige som sjældnere inhalations- og fødevareallergier samt intolerancer.
 
Kursusbeskrivelse: 
Kurset vil være en kombination af oplæg og deltagerinvolverende undervisning, hvor anvendte sygehistorier tager udgangspunkt i almen praksis, men eksempler fra speciallæge-ambulatorium inddrages. Der vil være cases og opsummering ved underviser omhandlende:

  • astma (primært hos børn men også voksne)
  • høfeber og inhalationsallergi
  • fødevareallergi
  • medicin-udløst allergi
  • insektallergi
  • sjældnere allergier
  • intolerancer

Vi vil gennemgå, hvilke dele af sygehistorien, der er vigtigst og gennemgå relevant udredning med parakliniske undersøgelser (laboratorieundersøgelser, lungefunktionsundersøgelser og billeddiagnostik).
Forebyggende non-farmakologisk og farmakologisk samt akut medicinsk behandling beskrives og vi vil henlede opmærksomheden på advarselssymptomerne ved såvel astma som allergi.
 
Herunder hører den ofte vanskelige kommunikation med patienterne, som kan have en helt anden opfattelse af allergier end den lægelige og samarbejde med og visitation til samarbejdspartnere, primært andre speciallæger og hospitaler. 
 
Vi vil forsøge at bidrage til at få den eksisterende viden på feltet implementeret i dagligdagen i egen praksis og – i det omfang, hvor det giver mening – uddelegeret til praksispersonale.

 

SE PROGRAM

Målgruppe

Læger i almen praksis og herudover sygeplejersker, der beskæftiger sig med astma og allergi.

Arrangør

Mikkel Knudsen, praktiserende læge og efteruddannelsesvejleder - mikkeltknudsen@gmail.com

Tilmelding

Tilmelding senest 5. august 2024

TILMELD DIG HER

Ved tilmelding bliver du bl.a. spurgt om du vil logge på inden tilmeldingen, for at gøre dette lettest for dig, vælg da "Tilmeld uden log på"

Pris for deltagelse: 3000 kr.

Der er 30 pladser på kurset, der fordeles efter først-til-mølle-princippet. Region Midtjylland forbeholder sig ret til at aflyse kurset i tilfælde af for få tilmeldinger.

Tilmelding til kurset er bindende. Efter den angivne tilmeldingsfrist kan der ikke påregnes tilbagebetaling af kursusgebyr ved en evt. afmelding.

Kurset er godkendt af Fonden for Almen Praksis under aftalen om systematisk efteruddannelse. Refusion kan først søges når kurset er afsluttet.