Spring til indhold

Helikopterblik på de psykiatriske tilstande i almen praksis

Dato og tid for arrangementet

Start: Onsdag d. 23. oktober 2024 - kl. 09:00
Slut: Onsdag d. 23. oktober 2024 - kl. 15:30

Sted

Sundheds- og Kvarterhuset, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Øst

Beskrivelse

Kurset vil tage dig på rundtur i de hyppigste psykiatriske sygdomme, som fylder i din hverdag i klinikken.
Vi vil tilbyde en forståelse for hvad, en patients psykiske tilstand kan betyde for netop din opgave og sætte lys på, hvordan og hvorfor patienterne præsenterer sine symptomer, som de gør. Dertil vil du få indblik i, hvordan man ved at være mere bevidst om at tilrette egen kommunikation, både kan opnå bedre compliance og (behandler)tilfredshed i konsultationerne.

 

Indhold og form

Du vil bl.a. blive opdateret på ADHD, autisme, angst, depression, mistrivsel, tilpasnings- og belastningsreaktioner. Du får relevant baggrundsviden som hjælp til en bedre forståelse af disse tilstande og sygdomme. Vi taler om både opsporing, diagnosticering, komorbiditet, særlige lærings- og tænkestile samt de hyppigt forekommende ledsagende følgetilstande af misbrug, stress- og belastningsreaktioner.

Vi kommer omkring behandling og kontrollerne i almen praksis af de enkelte diagnoser. Dertil vil vi bruge en del tid på at forstå, hvilke udfordringer patientgruppen kan have i hverdagen og i deres møde med sundhedsvæsenet.
  • Hvordan mødes patienter med disse diagnoser bedst i praksis?
  • Er der særlige tiltag at gøre eller måder at kommunikere på?

 

Formen er katedral undervisning med cases og erfaringsudveksling deltagerne imellem.

Du vil få mest ud af kurset, hvis du har erfaring fra egen praksis med patientgruppen, og således allerede har stået med en eller flere problemstillinger i forhold til patienter med psykisk sygdom.

Underviser: Sandra Schou, privat praktiserende psykiater og som moderator Anne Bøgeskov Østergaard, jordemoder, sekretær i almen praksis samt konsulent i Nord-KAP’s uddannelsesenhed

Kurset forventes godkendt til refusion.

 

Målgruppe

Praksispersonale, lægesekretærer og sygeplejersker, som har behov for at blive klædt på til bedre kommunikation og interaktion med gruppen af patienter med psykisk sygdom i almen praksis.

Arrangør

Nord-KAP

Tilmelding

Tilmelding via linket her

Spørgsmål vedrørende tilmelding sendes til Linda Pilgaard, tlf. 30317156 eller mail linda.pilgaard@rn.dk