Spring til indhold

Visitation af patienter til behandling for hudkræft (non-melenom)

Ændring i visitationspraksis vedrørende hudkræft (non-melenom)

Region Midtjylland har siden 2022 haft samarbejdsaftaler med to privathospitaler om behandling af blandt andet hudkræft (non-melanom, DC44*), som siden da har indgået som en del af Region Midtjyllands behandlingstilbud.

Fra den 22. maj 2024 ændres regionens visitationspraksis således, at patienter diagnostiseret med hudkræft (non-melanom, DC44*), fremadrettet skal henvises til en nyoprettet fællesvisitation placeret på AUH. Patienterne vil herefter blive indkaldt til behandling på Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital eller direkte fra ét af de 2 privathospitaler regionen samarbejder med.
Den direkte visitering til privathospital er aftalt af hensyn til patienternes behandling for hudkræft (non-melanom), hvor den hurtige visitering til behandling er medvirkende til at mindske de kirurgiske indgreb.

Det er vigtigt, at patienterne i forbindelse med, at de visiteres til behandling for non-melanom hudkræft informeres om, at patienten kan blive indkaldt til behandling fra enten Plastik- og Brystkirurgi på Aarhus Universitetshospital eller ét af regionens private samarbejdshospitaler.

Patientens bopælskommune
Visitationspraksis

Favrskov, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Norddjurs, Randers, Ringkjøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer, Syddjurs og Viborg
Patienterne indkaldes enten fra Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital eller fra Privathospitalet Mølholm
Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Skanderborg og Aarhus
Patienterne indkaldes enten fra Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital eller fra Speciallægerne Plastikkirurgisk Klinik Aarhus

Patienten vil i forbindelse med indkaldelse til udredning og behandling på regionens samarbejdshospitaler være berettiget til befordring, hvis patienten opfylder de almindelige betingelser for befordring til Region Midtjyllands hospitaler.

Patienterne har i forbindelse med udredning og behandling på Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital eller på Region Midtjyllands private samarbejdshospitaler ret til frit sygehusvalg og kan derfor vælge at blive henvist til andre offentlige hospitaler. Patienten vil blive oplyst om deres rettigheder i indkaldelsesbrevet fra enten Plastik- og Brystkirurgi, Aarhus Universitetshospital, Privathospitalet Mølholm eller Speciallægerne Plastikkirurgisk Klinik Aarhus.

____________________________________________________________

Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland