Spring til indhold

PKOrientering nr. 4, december 2021 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder information om: Retningslinjer for akutte røntgenbilleder. Ajourføring af FMK. Datoer og temaer for fyraftensmøder 2022. Der er stadig lukket for elektive afrusninger. Vedhæft væskevandladningsskema (VVS) på henvisninger om inkontinens. Opdaterede telefontavler for hospitalerne i Grenaa og Randers. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata.



 Nr. 4, december 2021 

Retningslinjer for akutte røntgenbilleder

Når patienten henvises til akut røntgenbillede i Randers på mistanke om fraktur (i dagtid) er der en radiolog sat til at beskrive billedet med det samme. Er der IKKE fraktur, sendes patienten hjem og afsluttes til praksis. Patienten har fået hurtigt svar, billedet er set af specialist, pt. slipper for ventetid og skadestuen kan koncentrere sig om de alvorligere skader. Er der fraktur sendes patienten automatisk i skadestuen til behandling.

En patient der ønskes set i skadestuen SKAL meldes til hospitalsvisitationen på tlf. 7842 0330, og der skal laves en henvisning til visitationen. Der kan med visitationen aftales, at der tages røntgen inden fremmøde i skadestuen, men dette altid efter aftale (det påføres så henvisningen til røntgen at dette er aftalt og patienten meldt i skadestuen).

Det er vigtigt, at alle overholder dette, og der vil laves audit på dette i den kommende tid. Husk at informere udd. læger/vikarer osv.

Ajourføring af FMK

Vi ligger stadig for lavt i ajourføringsgrad ved elektive henvisninger. Der skulle nu være remindere indbygget i de fleste journalsystemer. Så husk ajourføring af FMK ved elektiv henvisning. Der vil også i den kommende tid være audit på dette felt.

Husk en ajourføring er ikke det samme som en medicingennemgang, hvor man tager stilling til indikation, optimalt præparat valg ect. Det er alene en gennemgang, hvor medicinen på FMK formodes at stemme, og ikke indeholder fejl.

Datoer og temaer for fyraftensmøder 2022

Reservér allerede datoerne torsdag den 21. april 2022, kl. 16.30 - 19.30 (Kvindesygdomme og Børneafdelingen) og torsdag den 6. oktober 2022, kl. 16.30 - 19.30 (palliation og livets afslutning). Der er lagt op til spændende møder, og vi glæder os til at se jer.

Der er stadig lukket for elektive afrusninger

Jævnfør nyhedsmail fra Praksis.dk af 5. november 2021 er der stadig lukket for elektive afrusninger. Akutte intoksikationer (ikke afrusninger) som er indlæggelseskrævende kan indlægges via Akutmodtagelsen.

Vedhæft væskevandladningsskema (VVS) på henvisninger om inkontinens

Der er gode tilbud om behandling af inkontinens på de kommunale sundhedscentre, men henvises en patient til Afdelingen for Kvindesygdomme med inkontinens anmoder afdelingen om at væskevandladningsskema (VVS) vedhæftes til henvisningen. Dette kan gøres som en såkaldt medbin fil i jeres journalsystem. Man kan fx bruge Web-Patient til at sende et elektronisk VVS til patienten. Så kommer det automatisk ind i ens journalsystem, som en fil der kan vedhæftes en evt. henvisning senere i forløbet. Det gælder i øvrigt også MDI-skemaer, KRAM faktorer, hjemmeBT m.v., som ligeledes automatisk kommer i journalen og kan vedhæftes henvisninger. 

Du kan se mere om Web-Patient her: Hjælp til Web-Patient for læger og ellers står regionens datakonsulenter klar til at hjælpe - se kontaktoplysningerne til datakonsulenterne

 

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Praksiskoordinator

Thomas H. Clausen
Tronholmen 3
Randers SØ

E-mail: doctorclausen@gmail.com

Hospitalspraksiskonsulenter

Søren Gam
soeren.gam@stofanet.dk

Dytmærsken 9
8900 Randers

Medicinsk afd.,
Blodprøver og Biokemi

Anders Heslop
heslop@dadlnet.dk

Herredsvej 31
8382 Hinnerup

Mave, Tarm og Brystkirurgi,
Ortopædkirurgi,
Bedøvelse,
Enhed for lindrende behandling

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Kvindesygdomme og fødsler,
Børn og Unge,
Patologi,
Røntgen og Skanning
Afdeling for Folkeundersøgelser

Thomas Clausen
doctorclausen@gmail.com

Tronholmen 3
8960 Randers SØ

Akutafdelingen

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Psykiatrien Randers

____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner