Spring til indhold

PKOrientering nr. 4, december 2019 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: Præcisering af henvisninger for afrusning under indlæggelse. Rød-Gul-Grøn epikriser. Orientering af egen læge når patient død på hospitalet. Dosisdispensering ved indlæggelse. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata.

Nr. 4, december 2019 

Præcisering af henvisninger for afrusning under indlæggelse

Der har været en række episoder med patienter som er indlagt til afrusning, men som reelt ikke er motiverede for afrusning, og optræder aggressivt og voldeligt. Det er jo svære patienter for alle i systemet, men vi har lovet at genfremsende aftalen for hvilke patienter, der kan henvises til tilbuddet, da ikke alle patienter er i målgruppen. Dette blot som en venlig reminder. Alle ved, at disse patienter kan være svære at have behandlingsalliance med. Vejledningen for afrusning og indlæggelse, hvor fremgangsmåde og telefonnumre m.v. er anført kan ses her kan ses her Behandling af patienter med alkoholbetingede abstinenser 
 

Rød-Gul-Grøn epikriser

De nye rød-gul-grønne epikriser er nu trådt i kraft. Generelt er det gået godt, og vi har kun hørt om 1 enkelt uhensigtsmæssig rød epikrise. Vi hører gerne fra jer (relevante praksiskonsulent), hvis afdelingen ikke har ringet inden en rød epikrise, eller hvis epikriser systematisk farvekodes forkert. Der gennemføres audit på brugen af epikriserne i februar måned. Øverst i epikriserne kan der stå nogle bogstaver, som er volapyk. Der er tale om nogle htlm-koder, som kommer forkert igennem systemerne. Det er en landsdækkende fejl, som man er opmærksom på, og som vil blive rettet snarest.
       

Orientering af egen læge når patient død på hospitalet

Der har været episoder, hvor egen læge ikke har været informeret om, at en patient er afgået ved døden på en hospitalsafdeling. Det kan give anledning til akavede samtaler med pårørende, som går ud fra, at egen læge er informeret. Vi har påpeget uhensigtsmæssigheden overfor hospitalet, og alle afdelinger er aktuelt ved at sikre procedurer for information af egen læge umiddelbart. Hvis ikke epikrisen følger med det samme, vil man orienteres via korrespondancemeddelelse, med en kort tekst om at patienten er død på pågældende afdeling og at epikrisen følger.
   

Dosisdispensering ved indlæggelse

Der sker stadig UTH´er med dosisdispensering, når patienter udskrives fra hospitalet. Aftalen er, at hospitalet afmelder dosisdispensering, når der sker ændringer i patientens medicin, og patienten er i dosis. Dette er indskærpet overfor hospitalsafdelingerne. Når patienten henvises til hospitalet, er det en god ide at skrive i henvisningen at patientens medicin er dosisdispenseret. I løbet af 2020 skulle der komme en ændring i forhold til apotekerne, således at de kan håndtere ændringer i dosisdispenseret medicin via FMK på en lettere og mere sikker måde. Hvornår ved vi endnu ikke. Når dette træder i kraft vil I blive orienteret, og ovenstående aftale vil ændres til en ny, som forhåbentlig er lettere for os alle.
   

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata?

Praksiskonsulentordningen er til, for at bruges! Vi vil opfordre til, at du kontakter den relevante praksiskonsulent, hvis du oplever ting, som kunne fungere bedre. Afdelingerne og hospitalsledelsen er som oftest meget opsatte på at løse problemer som måtte opstå i samarbejdet med almen praksis.

Praksiskoordinator

Thomas H. Clausen
Tronholmen 3
Randers SØ

E-mail: doctorclausen@gmail.com

Hospitalspraksiskonsulenter

Søren Gam
soeren.gam@stofanet.dk

Dytmærsken 9
8900 Randers

Medicinsk afd.,
Klinisk Fysiologisk afd.
Klinisk Biokemisk afd.

Bruno Madsen
voruplaegehus@firma.tele.dk

Møllestensvej 3,
8900 Randers

Organkirurgisk afd.,
Urologisk afd.,
Ortopædkirurgisk afd.,
Anæstesiologisk afd.,
Palliativt Team

Dorte Bojer
dorte.bojer@gmail.com

Åbyen 3,
8500 Grenaa

Gynækologisk-obstetrisk afd.,
Pædiatrisk afd.,
Røntgen,
Patologisk Institut
Afdeling for Folkeundersøgelser

Thomas Clausen
doctorclausen@gmail.com

Tronholmen 3
8960 Randers SØ

Akutafdelingen

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Psykiatrien Randers

____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner