Spring til indhold

PKOrientering nr. 2, juni 2019 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: Henvisningsprocedure til røntgen af thorax ved brug for attestation af fravær af TB inden rejse. Slides fra fyraftensmødet med børneafdelingen den 14. marts 2019. Telefonliste til hospitalet i Randers/Grenaa. Fyraftensmøde med ortopædkirurgisk afdeling den 1. oktober 2019. Distal blodtryksmåling bestilles i webreq, vi arbejder på der kommer en tolkningsguide med svaret. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata.

Nr. 2, juni 2019 

  

Procedure for henvisning til røntgen af thorax ved brug for attestation af fravær af TB inden rejse

Personer, der skal have taget røntgen af thorax før rejse til bestemte lande, hvor det kræves attesteret at de ikke har TB, kan ikke henvises i åbent amb. på røntgenafdelingen. Der er ikke tale om en offentlig ydelse, så personen skal betale for det, forud for at der tages røntgen af thorax. Derfor skal de henvises til en ambulant tid, og det skal fremgå af henvisningen, at det drejer sig om et "rejse billede". Så vil patienten blive indkaldt.
 

Slides fra fyraftensmødet med børneafdelingen den 14. marts 2019

Den 14. marts 2019 afholdt børneafdelingen i Randers et fyraftensmøde for praktiserende læger. På mødet blev emner som gastrointestinale sygdomme, astma og vækst/højde m.m. behandlet. Herunder findes slides fra mødet.

Telefonliste til hospitalet i Randers/Grenaa

Vedhæftet er nyeste telefonlister for hospitalet i Randers og Grenaa.

Der planlægges nyt fyraftensmøde med ortopædkirurgisk afdeling den 1. oktober 2019 - sæt kryds i kalenderen allerede nu

Den 1. oktober 2019 afholdes fyraftensmøde med ortopædkirurgisk afdeling i Randers. Emnet bliver diagnostik og behandling af lidelser i de store led: Knæ, Skulder og hofte. Der vil være undervisning og brug af demomodeller m.v. Blokadeteknik vil blive gennemgået.

Invitation følger, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.
   

Distal blodtryksmåling bestilles i WebReq, vi arbejder på der kommer en tolkningsguide med svaret, og at svaret alene afgives elektronisk

Distal blodtryksmåling bestilles i WebReq (søg på BT gruppe), og patienten bestiller tid direkte på afdelingen. Svaret gives elektronisk, men også som almindelig post. Vi har bedt afdelingen om at se på, om det alene kan sendes elektronisk, og ledsaget af en tolkningsguide, der kan lette tolkningen for praksislægen. Det kan desværre ikke blive helt som på klinisk fysiologisk afdeling, hvor man havde en læge(fysiolog) til at tolke resultaterne. 
 

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata?

 
Praksiskoordinator
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com 

Psykiatrisk afdeling
Jeppe Frøkjær Aaen, jfaaen@gmail.com 

Medicinsk afdeling, Klinisk Fysiologisk afdeling og Klinisk Biokemisk afdeling
Søren Gam, e-mail: soeren.gam@stofanet.dk

Organkirurgisk afdeling, Urologisk afdeling, Ortopædkirurgisk afdeling, Anæstesiologisk afdeling, Palliativt Team
Bruno Madsen, e-mail: voruplaegehus@firma.tele.dk

Akutafdelingen
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com

Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Pædiatrisk afdeling , Røntgen, Patologisk institut samt Afdeling for Folkeundersøgelser
Dorte Bojer, e-mail: dorte.bojer@gmail.com

Randers Kommune
Kristin Kristiansdottir, e-mail: kristiansdottir@vestertorv.dk

Praksiskonsulentordningen er til, for at bruges! Vi vil opfordre til, at du kontakter den relevante praksiskonsulent, hvis du oplever ting, som kunne fungere bedre.
Afdelingerne og hospitalsledelsen er som oftest meget opsatte på at løse problemer som måtte opstå i samarbejdet med almen praksis.

_____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner