Spring til indhold

PKOrientering nr. 1, marts 2021 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder information om: Infektionsmedicinere. Medicinsk kortidsafsnit, MKA. Fyraftensmøde. Manglende ajourføring af FMK. Ventetider på grund af COVID-19 pandemien – særligt ortopædkirurgisk afdeling Randers. Kontrolpodning for gonoré. Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

 Nr. 1, marts 2021 

Infektionsmedicinere

I Randers er nyligt ansat infektionsmedicinerne Mette Molly og Lotte Ebdrup. Det giver mulighed for en infektionsmedicinsk rådgivningstelefon (hverdage kl. 08.30 - 15.30) som er nu er oprettet i Randers. Denne kan kontaktes på tlf. 7842 1620. En komplet oversigt over rådgivningstelefonnumre kan til enhver tid findes på via dette link: Specialistrådgivning 

Medicinsk kortidsafsnit, MKA

Der har været lidt tvivl om hvilke patienter der skal til MKA og navnlig hvilke der ikke skal.

Medicinsk korttidsafsnit løser funktionerne beskrevet i den occulte cancerpakke, efter forudgående CT-TAB i AKP -forløb bestilt og besvaret via almen praksis, og hvor der stadig er en occult mistanke, uden at CT eller lab har givet mistanke om organspecifik cancer.

Desuden foretager medicinsk korttidsafsnit blodtransfusioner ambulant for patienter som ikke er tilknyttet anden afdeling, og hvor der ikke foretages udredning, men transfusion bestilt af almen praksis, som har ansvaret for evt. udredning af anæmi/grundsygdom.

Medicinsk korttidsafsnit foretager ikke almen medicinsk udredning. Hvis der ved patienter er tvivl om, hvilket ambulatorium de bør henvises til, er der i alle specialer mulighed for at konferere med en speciallæge via specialetelefonerne.

Klinik for medicinsk udredning, Regionshospitalet Silkeborg foretager almen medicinsk udredning, så er der behov for en sådan, kan der henvises hertil.

Fyraftensmøde

Der er planlagt fyraftensmøde om Fod, Hånd og Idræt den 27. maj 2021 - reserver allerede nu datoen. Der vil være vigtig viden om henvisning af disse patienter, herunder alt om indlæg/specialfodtøj ect.

Manglende ajourføring af FMK

Igen lidt om FMK!

Ingen ambulant henvisning, uden der er foretaget samme dags ajourføring af FMK. Randers ligger desværre som det område, der scorer lavest i ajourføring fra praksis (i visse tilfælde kun 1/3 af henvisningerne), og det kan vi gøre bedre. Så stram op herpå, og husk at ajourføre ved elektive henvisninger. Det gavner alle, både os, patienter og kollegaerne på hospitalet.

Ventetider på grund af COVID-19 pandemien – særligt ortopædkirurgisk afdeling, Randers

Visse ambulatorier i Randers har måttet udsætte indkaldelser og behandlinger på grund af COVID-19. Ingen patienter er dog blevet afvist, og det vil de heller ikke blive. Pt. har særligt ortopædkirurgisk afdeling et mindre efterslæb, se særligt angående ortopædkirurgiske patienter her:

Ventetid på kapacitet husk praktiserende ortopædkirurger.

Ortopædkirurgien på Regionshospitalet Randers har som følge af varetagelse af COVID-19 relaterede opgaver et væsentligt antal ventende patienter til ambulatorium og operation.

Beredskabssituationen har resulteret i en række udsættelser af planlagte operationer. Konsekvensen heraf er, at en række patienter venter på en operation efter en konkret lægefaglig vurdering.

Med henblik på at tilbyde flere af de ventende patienter behandling, finder vi at det er i alle parters interesse at flere patienter behandles på privathospital. Disse kan i mange tilfælde tilbyde hurtigere tider. Ortopædkirurgisk afdeling i Randers vil efter henvisning pr. brev gå i dialog med patienterne om dette. Det er vores forventning, at vi efter indførelsen af udredningsret og behandlingsgaranti må tilbyde omvisitering til privathospitalerne på behandlingsområdet i et større omfang.

Det er vores håb, at I vil bistå i dette arbejde ved at forvarsle jeres patienter og afklare evt. spørgsmål og bekymringer, som de måtte have, i det omfang I har mulighed for det.

Samtidig vil vi også huske jer på muligheden for at henvise til privatpraktiserende speciallæge i ortopædkirurgi fremfor hospitalet i de tilfælde, hvor I skønner det relevant. Det kunne fx være operation for nedgroede negle, hallux valgus og rigidus, hammertæer, Dupuytrens kontraktur, karpaltunnelsyndrom, springfingre og tumorer som ganglion, lipom, aterom.

Når patienten vejledes om mulighederne for henvisning til praktiserende speciallæge, så bør patienten informeres om, at de dermed ikke vil være omfattet af reglerne for hurtig udredning og behandling.

I Region Midtjylland findes 3 klinikker som har aftale med sygesikringen, nemlig:

Kontrolpodning for gonore

I forbindelse med COVID-19 epidemien har vi desværre mindre kapacitet på Hud- og kønssygdomme, Aarhus Universitetshospital, og vi modtager rigtig mange patienter til behandling for gonore i øjeblikket. Derfor vil vi bede jer om i den kommende tid at kontrolpode disse patienter, som har været til behandling for gonore hos os.

Der skal PCR kontrolpodes ca. 14 dage efter behandling fra alle stationer det vil sige:

  • Mænd fra urethra, rectum og tonsiller.
  • Kvinder fra cervix, urethra, rectum og tonsiller.

Hvis kontrolpodningen er positiv for gonore, sendes en henvisning til Hud- og kønssygdomme, Aarhus Universitetshospital med henblik på opfølgning og behandling.

Kristine Pallesen, Venerea-ansvarlig, Hud- og kønssygdomme, Aarhus Universitetshospital
Mette Deleuran, Ledende overlæge, dr.med., Hud- og kønssygdomme, Aarhus Universitetshospital

Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Praksiskoordinator

Thomas H. Clausen
Tronholmen 3
Randers SØ

E-mail: doctorclausen@gmail.com

Hospitalspraksiskonsulenter

Søren Gam
soeren.gam@stofanet.dk

Dytmærsken 9
8900 Randers

Medicinsk afd.,
Blodprøver og Biokemi

Anders Heslop
heslop@dadlnet.dk

Herredsvej 31
8382 Hinnerup

Mave, Tarm og Brystkirurgi,
Ortopædkirurgi,
Bedøvelse,
Enhed for lindrende behandling

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Kvindesygdomme og fødsler,
Børn og Unge,
Patologi,
Røntgen og Skanning
Afdeling for Folkeundersøgelser

Thomas Clausen
doctorclausen@gmail.com

Tronholmen 3
8960 Randers SØ

Akutafdelingen

Jeppe Frøkjær Aaen
jfaaen@gmail.com

Svalevej 2, Assentoft
8960 Randers SØ

Psykiatrien Randers

____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner