Spring til indhold

PKOrientering nr. 1, januar 2019 - Regionshospitalet Randers

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. information om: . Fyraftensmøde. Pilotprojekt - ældre patienter over 65 år. Ophør af Nuklearmedicinske undersøgelser i Randers. Audit på akutafdelingen. MR scanning af knæ. Mamma patienter skal fremover til Viborg. Efteruddannelse på Kirurgisk afd. Ændring af referenceinterval for P-Rheumafaktor(IgM). Hvem er praksiskonsulenterne og kontaktdata

Nr. 1, januar 2019 

  

Fyraftensmøde med børneafdelingen

Den 14. marts 2019 indbyder børneafdelingen i Randers til fyraftensmøde for praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner.

Kl. 16.30 kommer Brædstrup og orienterer om deres genoptræningstilbud, og kl 17.00 starter programmet med børneafdelingen. Indbydelse med præcist program udsendes snarest her på praksis.dk, men sæt allerede nu kryds i kalenderen. Vi håber meget i vil deltage.

  

Pilotprojekt vedrørende ældre patienter over 65 i forbindelse med kontakt til hospitalsvisitationen i Randers

Pilotprojektet vedr visitation af ældre patienter over 65 år i vagttid fortsætter til april, da man endnu ikke har haft tilstrækkeligt med patienter til at kunne evaluere på pilotprojektet. Se mere om tilbuddet her: Satspuljeprojekt vedrørende ældre, medicinske patienter, Regionshospitalet Randers

 

Nuklearmedicinske undersøgelser på fysiologisk afd. ophører i Randers pr. 1. april 2019

Som følge af regionens spareplan lukkes Klinisk Fysiologisk afdeling i Randers pr. 1. april 2019. Følgende undersøgelser forbliver dog i ”huset”:

  • DEXA går til Røntgen & Skanning Randers
  • Lungefunktionsundersøgelser går til Lungemedicinsk Randers
  • Distal trykmåling går til Biokemisk Randers
  • Glukosebelastning går også til Biokemisk Randers

Det vil sige, at Captoprilrenografi, Knoglescintigrafi, Leucocytscintigrafi, Lungescintigrafi, Thyroideascintigrafi, Nyrescintigrafi, GFR – nyrefunktionsundersøgelse flyttes til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Regionshospitalet Viborg.

Ovenstående Nuklearmedicinske undersøgelser udføres i Aarhus hvis man bor i  Syd- eller Norddjurs, mens man skal til Viborg, hvis man har bopæl i Randers. Favrskov kan henvise til Aarhus eller Viborg afhængig af geografi i kommunen.

  

Audit på akutafdelingen for korte indlæggelser

Til orientering har der har været udført audit på kortidsindlæggelser under 6 timer på akutafdelingen. Mange af disse indlæggelser kommer fra 112, og ikke fra vagtlæge eller almenpraksis.

Der var generelt tale om et godt klinisk arbejde fra jer, så stor ros til jer alle.

De korttidsindlæggelser, som dog kom fra almen praksis var typisk:

  1. Obs hjertesygdom/hurtig afli mv. Her er der oprettet en akut hjerteklinik, som der kan gøres brug af ved kontakt til cardiolog telefonisk.
  2. Psykiatriske indlæggelser med forværing i psykiatrisk sygdom. Der ses her på om tilbuddet på akutafdelingen eventuelt kan forbedres. Endvidere findes der mulighed for en HAT tid (Hurtig Ambulant Tid i psykiatrisk ambulatorium, dagen efter) ved kontakt til hospitalsvisitationen, som kan booke denne.
  3. Patienter der skal have genanlagt PEG sonde. Sygehuset vil her se på om patienterne kan udstyres med et lamineret kort, som fortæller hvilken type sonde der er tale om, og om den kan skiftes af hjemmesygeplejerske eller ej (uden eller med plade). Vi har også påpeget at det klart skal fremgå af epikrisen.

  

MR scanning af knæ på mistanke om meniskskade, og klinisk relevans hos +40 årige

Ortopædkirurgisk afdeling minder om at MR scanning hos patienter med ikke traumatiske meniskskader uden aflåsning eller strækkedefekt hos 40+ årige, meget sjældent får klinisk konsekvens, da man ikke længere artroskoperer disse patienter med degenerative menisklæsioner (uden aflåsning eller strækkedefekt). Disse behandles konservativt og med fysioterapi. Vi har bedt om at der udarbejdes en egentlig forløbseskrivelse på området til praksis. 

 

Mamma patienter skal fremadrettet (FRA 8. februar 2019) til Viborg, men fys/ergo rehabilitering efter c. mammae operation fortsætter som tilbud på Regionshospitalet Randers. Screeningen forsætter på Thors Bakke

Som følge af regionens spareplan skal alle mamma patienter efter den 8. februar 2019 henvises til Viborg. Det gælder obs. mammacancer i AKP forløb, mammaabscesser ect. Mammografier skal ligeledes til Viborg. Dog fortsætter screeningsmammografierne  på Thors Bakke, og fys/ergo rehabiliteringen efter c. mamma operation forsætter på sygehuset i Randers. Det kan være særligt relevant at vide for patienter fra Djursland, som måske ville droppe genoptræningen, hvis de skulle helt til Viborg.

Ovenstående omlægning forventes at give ventetid på elektive mammografier. Patienterne vil blive tilbudt et alternativ (privat) tilbud, hvis ventetidsgarantien ikke kan overholdes, og afdelingen opfordrer til at patienterne benytter dette tilbud hvis muligt.

 

Tilbud om efteruddannelse på kirurgisk afdeling

Kirurgisk afdeling tilbyder, at man som praktiserende læge kan få en efteruddannelsesdag på afdelingen. Man er velkommen til at kontakte Ledende Overlæge Anne-Sofie Kannerup, annekann@rm.dk hvis dette har interesse.

 

Fra 1. marts 2019 ændres referenceinterval for P-Rheumafaktor (IgM)

Referenceinterval ændres fra at vær en klinisk vejledende aktionsgrænse (<20 klU/L) til en reel grænse for, hvornår rheumafaktor-IgM påvirkes - læs mere detaljeret om ændringen her 

 

Hvem er praksiskonsulenterne?

 
Praksiskoordinator
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com 

Psykiatrisk afdeling
Vakant

Medicinsk afdeling, Klinisk Fysiologisk afdeling og Klinisk Biokemisk afdeling
Søren Gam, e-mail: soeren.gam@stofanet.dk

Organkirurgisk afdeling, Urologisk afdeling, Ortopædkirurgisk afdeling, Anæstesiologisk afdeling, Palliativt Team
Bruno Madsen, e-mail: voruplaegehus@firma.tele.dk

Akutafdelingen
Thomas Clausen, e-mail: doctorclausen@gmail.com

Gynækologisk/obstetrisk afdeling, Pædiatrisk afdeling , Røntgen, Patologisk institut samt Afdeling for Folkeundersøgelser
Dorte Bojer, e-mail: dorte.bojer@gmail.com

Randers Kommune
Kristin Kristiansdottir, e-mail: kristiansdottir@vestertorv.dk

Praksiskonsulentordningen er til, for at bruges! Vi vil opfordre til, at du kontakter den relevante praksiskonsulent, hvis du oplever ting, som kunne fungere bedre.
Afdelingerne og hospitalsledelsen er som oftest meget opsatte på at løse problemer som måtte opstå i samarbejdet med almen praksis.

_____________________________________________________________

Thomas H. Clausen, praksiskoordinator
Bruno Madsen, praksiskonsulent
Søren Gam, praksiskonsulent
Dorte Bojer, praksiskonsulent

Sendt til praktiserende læger i Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov kommuner