Spring til indhold

Satspuljeprojekt vedrørende ældre, medicinske patienter, Regionshospitalet Randers

Orientering om prøvehandling fra 1. november 2018

Fra den 1. november 2018 vil du i tidsrummet kl. 16.00 - 21.00 på hverdage møde en lidt anderledes telefonbesked, hvis du ringer til Hospitalsvisitationen på Regionshospitalet Randers. Telefonbeskeden er en del af en prøvehandling, som hospitalet foretager i samarbejde med kommunerne Randers, Norddjurs, Syddjurs og Favrskov. Prøvehandlingen indgår i et projekt, der fokuserer på at sikre den ældre medicinske patient det rette tilbud ved første henvendelse.

Telefonbeskeden vil spørge dig, om du ringer vedrørende en patient over 65 år, hvor en akutsygeplejerske fra patientens hjemkommune må deltage i visitationssamtalen. Svarer du ja, kan hospitalsvisitationen koble en kommunal akutsygeplejerske på samtalen via konferencekald, således at kommunens tilbud indgår i dialogen om, hvad der er det rette tilbud. Det vil forventeligt tage ca. 8-20 sekunder ekstra i forhold til i dag. Er det ikke relevant for den pågældende patient, at kommunens akutsygeplejerske deltager, påvirker prøvehandlingen ikke samtalen med visitationen.

De kommunale tilbud kan være en akutplads, en vagt i hjemmet, besøg af akutteamet med henblik på måling af vitalparametre eller lignende. Det kan derfor være relevant at gøre brug af muligheden for at få en kommunal akutsygeplejerske med i samtalen ved en række patienter. Det kan eksempelvis være patienter, der er for dårlige til at blive ved med at være hjemme selv, men sådan set er for gode til at komme på hospitalet eller kunne få større gavn af at blive behandlet i eller tættere på eget hjem.

Visitationsretten er uændret.

Såfremt I aftaler, at der skal tilbydes en kommunal indsats til borgeren, kan akutsygeplejersken have brug for kontaktoplysninger med henblik på opfølgning.

Prøvehandlingen løber som udgangspunkt i tre måneder, som en del af et projekt, der er finansieret af midler fra Sundhedsstyrelsens pulje til ”Styrket sammenhæng for de svageste ældre”. Du kan finde mere information om projektet på sundhedsaftalen.rm.dk

Har du inputs eller oplever udfordringer under prøvehandlingen er du velkommen til at kontakte projektleder Jeanette Blicher Alting, fra Regionshospitalet Randers på jeachi@rm.dk, tlf. 7842 0141 eller projektleder Maria Friis Hansen fra Favrskov Kommune på mfha@favrskov.dk, tlf. 8964 2119.

_____________________________________________________________

Marie Glent-Madsen, AC-fuldmægtig, Regionshospitalet Randers
Thomas Clausen, Praksiskoordinator 

Sendt til praktiserende læger i Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner