Spring til indhold

Distal blodtryksmåling, Regionshospitalet Randers

Information om distal blodtryksmåling til lægerne i Randers Klyngen

Den 1. april 2019 lukkede klinisk fysiologisk afdeling i Randers. Dele af klinisk fysiologisk afdelings funktioner flyttede til Viborg, men distal blodtryksmåling og DEXA kan stadig foretages i Randers jvf. denne meddelelse Lukning af Klinisk Fysiologi og Nuclearmedicin ved Regionshospitalet Randers

Imidlertid er svaret på den distale blodtryksmåling ikke længere tolket af læge, og svaret givet til praksis var incl. en række grafer som ikke var af klinisk relevans. Vi har derfor arbejdet med en få bedre svar afgivelse til almen praksis som nedenfor anført.

FREMOVER

  1. Praksis får svar i direkte i lab kort, og endvidere et svarbrev (enkelt A4 side med svar på patienten - se dette eksempel). Dette svar kommer med quick brev og kan desværre ikke sendes elektronisk. De mange sider med grafer er fremover udeladt.
     
  2. Svarbrevet indeholder en tolkningsvejledning, med angivelse af, hvornår patienten bør henvises til karkirurgisk vurdering eller sårklinik. Af svarrapporten fremgår desuden, hvis tå-målingerne ikke er foretaget på storetæerne fx på grund af for lavt tryk, og der kan desuden være tilføjet kommentarer, som er vigtige for tolkningen.

_____________________________________________________________
 
Thomas H. Clausen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Randers, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs kommuner