Spring til indhold

PKOrientering nr. 1, april 2020 - Hospitalsenheden Horsens

Dette nyhedsbrev indeholder bl.a. orientering om aflysning af informationsmødet 21. april 2020. Mono spot. Henvisning til Røntgen og Skanning. Samarbejde i Horsens-klyngen under COVID-19. Kontaktoplysninger til praksiskoordinator og praksiskonsulenter

Nr. 1, april 2020 
 

Kære kolleger

Håber at I alle holder jer raske og friske midt i denne mærkelige tid for os alle som samfundsborgere - men ikke mindst som praktiserende læger. Midt i nyhedsstrømmen vil jeg kun orienterer ganske kort.
 

Aflysning af informationsmøde

Det planlagte informationsmøde den 21. april 2020 er AFLYST. Næste informationsmøde forventes afholdt den 20. oktober 2020, kl. 17.00 - 20.00.
 

Mono spot

Mono spot udføres fra 1. maj 2020 ikke længere på Laboratoriet, Regionshopitalet Horsens. Se information herom fra Blodprøver og Biokemi, Regionshospitalet Horsens: P-mononucleose-reaktion (hurtigtest) nedlægges 1. maj 2020
 

Henvisning til Røntgen og Skanning

Ingen røntgen undersøgelse uden aftale herom.

Patienter med luftvejssymptomer/febrilia (selv milde symptomer, som kunne være COVID-19) kan ikke henvises direkte til røntgenundersøgelse - men skal ved behov for hospitalsvurdering henvises via hospitalsvisitationen.

Samarbejder i Horsens-klyngen under COVID-19

Der er etableret et tæt og godt samarbejde mellem kommuner, hospital og almen praksis i Horsens-klyngen – jeg deltager her på ugentlige videomøder.

Tilbagemeldingen fra såvel hospital som kommuner er, at der opleves et godt samarbejde med praksis på generelt niveau – så min opfordring herfra er, at det skal vi fortsætte med.

Der har været enkelte problemstillinger, som jeg her vil nævne med henblik på at undgå lignende:

  • Borger henvist til COVID-19 testning – hjemmeplejen vidste det ikke. HUSK at orientere kommunen, også der hvor hjemmeplejen ikke kommer dagligt, så de kan tage deres forholdsregler.
     
  • Enkelte tilfælde hvor personalet ønskede fremmødevurdering fra vores side, men egen læge ikke vurderede dette muligt. Har forklaret kommunerne om vores situation på værnemiddel området, som kunne være forklaring. Alle 4 klyngekommuner stiller værnemidler til rådighed i konkrete situationer, hvis vi ikke har nok i praksis (en situation der arbejdes på).

Hvis I oplever problemer i samarbejdet da kontakt undertegnede eller kommunale praksiskonsulenter. Henviser i øvrigt til nyhedsbrev fra PLO-M af 3. april 2020.
 

Oversigt over kontaktoplysninger til praksiskoordinator og praksiskonsulenter i Hospitalsenheden Horsens

Praksiskoordinator

Bruno Melgaard Jensen
Torvald Køhlsvej 29
8300 Odder

E-mail:bmj@dadlnet.dk

Hospitalspraksiskonsulenter

Peter Raun
raun@gefiberpost.dk

Godsbanegade 1, 5.
8700 Horsens

Medicinsk afdeling

Mette Pavlik
jp.mp@mail.dk

J. Chr. Juliussensvej 5
8700 Horsens

Akutafdelingen

Merete Astrup
merete-astrup@hotmail.com

Torvald Køhlsvej 29
8300 Odder

Kvindesygdomme og Fødsler
Blodprøver og Biokemi

Ole Wiberg
olewiberg@stofanet.dk

Grønlandsvej 1
8700 Horsens

Kirurgi og Ortopædkirurgi

Lasse Poulsen
astridlasse@yahoo.dk

Grønlandsvej 1, 2. -3
8700 Horsens

Røntgen og Skanning

Brug os - kontakt os hvis problemer i forhold til samarbejdet om vore patienter. Ris, ros  og gode ideer er velkomne !
 
_____________________________________________________________

Bruno Melgaard Jensen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommuner samt lægerne i Nørre Snede og Ejstrupholm