Spring til indhold

Fælles sundhedsvisitation i Horsens klyngen afprøves nu fra den 3. maj 2021

Orientering om fælles sundhedsvisitation

Som I husker fra informationsmødet i efteråret, arbejder vi på at etablere en fælles sundhedsvisitation. I den forbindelse er det nedenstående formuleret som en information til Regionshospitalet i Horsens, kommunerne i klyngen og de praktiserende læger.

Fra mandag den 3. maj 2021 prøves systemet af i dagtid 08.00 - 14.30. Det er meningen, den fælles sundhedsvisitation ligeledes skal afprøves i vagttid, men det er altså ønsket at dagtid afprøves indledningsvist.

Står man som praktiserende læge eller vagtlæge med en akut patient, hvor der skal findes et tilbud om behandling, udredning eller pleje - er det altså ideen, at man kan ringe til den fælles sundhedsvisitation på tlf. 7842 5215 - og her finde frem til den rette løsning, det være sig indlæggelse, ambulant forløb - eller, som noget nyt, blive sat i kontakt med den relevante kommunes visitator i et konferencekald, så man kan få afklaret, om der er et kommunalt tilbud, der passer til den givne patients situation.

Vi håber, det viser sig, at systemet vil være en gevinst for alle parter, ikke mindst patienterne. 

NY mulighed afprøves i den Fælles Sundhedsvisitation i Horsensklyngen
I forbindelse med implementeringen af en Fælles Sundhedsvisitation i Horsensklyngen, er det besluttet at afprøve et tværsektorielt konferencekald.

Hvad er det?
Det tværsektorielle konferencekald er en mulighed for, at den indlæggende læge, hospitalsvisitator og kommunal visitator, kan kommunikere i et og samme opkald.
Konferencekaldet fungerer ved at hospitalsvisitator tilføjer den kommunale visitator til samtalen med indlæggende læge.

Hvad giver det af muligheder?
Det giver mulighed for, at der i et og samme opkald kan afklares, om det er et kommunalt eller regionalt akuttilbud der matcher patientens behov bedst.

På hvilke patientforløb?
Det tværsektorielle konferencekald kan anvendes når hospitalsvisitator eller indlæggende læge vurderer, at patienten kunne være kandidat til et kommunalt akuttilbud, men hvor der i situationen er tvivl om hvorvidt kommunen har et relevant tilbud til rådighed.

Hvornår afprøves det?
Det tværsektorielle konferencekald kan anvendes fra den 3 maj, og vil være en mulighed i tidsrummet 08.00 - 14.30.

Specielt til Almen praksis
Det tværsektorielle konferencekald, er en af mange muligheder i den samlede Fælles Sundhedsvisitation, som også rummer muligheder for bl.a. sub-akutte tider, samt konferencekald med speciallæger.

_____________________________________________________________

Lasse Søes Poulsen, Praksiskoordinator

Sendt til praktiserende læger i Horsens, Hedensted, Odder og Skanderborg kommune samt lægerne i Ejstrupholm og Nørre Snede