Spring til indhold

Næseoperation - ændret visitationspraksis i Region Midtjylland

Ændret visitationspraksis for patienter til næseoperation i Region Midtjylland

Sundhedsplanlægning har fra 1. september 2024 indgået en midlertidig samarbejdsaftale med Aros Privathospital om afvikling af patienter, der har lang ventetid til næseoperation på regionens øvrige hospitaler. Dette omfatter patienter til funktionel endoskopisk bihule kirurgi og patienter til operation på næseskillevæg.

Den midlertidige samarbejdsaftale løber fra 1. september 2024 til 15. december 2024 med mulighed for forlængelse.

Der kan ikke henvises direkte fra almen praksis til Aros Privathospital. I stedet henvises der som vanligt til hjemhospitalet, som derefter har mulighed for at viderehenvise et aftalt antal patienter til Aros Privathospital.

I forbindelse med henvisning til næseoperation er det derfor vigtigt, at egen læge/praktiserende speciallæge, gør patienten opmærksom på, at der henvises til hjemhospitalet, og at der jf. regionens visitationspraksis kan blive tale om viderehenvisning til privathospital (Aros Privathospital), så patienten er oplyst om dette. Patienten kan derfor modtage et indkaldelsesbrev fra privathospitalet.

Såfremt en patient ikke ønsker viderehenvisning til Aros Privathospital, kan patienten benytte det frie sygehusvalg til at komme tilbage til hjemhospitalet.

Patienten vil i forbindelse med indkaldelse fra Aros Privathospital få ret til befordring, hvis patienten ellers opfylder kriterierne for befordring til Region Midtjyllands hospitaler.

BEMÆRK: Grundet flere nylige ændringer i visitationspraksis, er der udarbejdet en overbliksside

____________________________________________________________

Flemming Bøgh Mikkelsen, Kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland 
Svend Kier, Lægelig koordinator for PKO