Spring til indhold

Hjælpeværktøjet De Nære Behandlingstilbud (App) er udvidet – har du prøvet den?

Den digitale løsning "De Nære Behandlingstilbud" nu er udvidet med kommunale tilbud inden for psykiatri/rusmiddel/forsorg, hvor der ikke kræves visitation

Få hurtigt overblik over kommunernes akutteams og psykiatritilbud samt telefonnumre

Vi er glade for at kunne melde, at den digitale løsning "De Nære Behandlingstilbud" nu er udvidet med kommunale tilbud inden for psykiatri/rusmiddel/forsorg, hvor der ikke kræves visitation. Vi har samtidigt optimeret løsningen og lavet et par ekstra tiltag.

Formål

  • At hjælpe praktiserende læger i dagtid, vagtlæger og hospitalsvisitation med hurtigt overblik over akutte ydelser i kommunerne i Region Midtjylland samt telefonnumre til både akutteams og tilbud inden for psykiatri/rusmiddel/forsorg.
  • At sikre patienter det rette tilbud ved første henvendelse i tilfælde af akut opstået eller forværret sygdom.

Indsats

  • Akutteams: Vagtlægen m.fl. kan få hjælp til klinisk vurdering og mulighed for behandlingstilbud til patienten af kommunernes sygeplejersker i nærmiljøet.
  • Psykiatri og sårbarhed: Vagtlægen m.fl. kan få overblik over kommunale tilbud samt telefonnumre indenfor psykiatri/rusmiddel/forsorg, som ikke kræver visitation.

Vagten har adgang til "De nære behandlingstilbud" på PC og den kørende vagtlæge kan tilgå løsningen på sin mobiltelefon, hvor lægen ved at indtaste borgerens adresse eller ved GPS opslag får vist de aktuelle tilbud på alle tider af døgnet.

Link og brugerguides

Her er link til den digitale løsning: https://de-naere-behandlingstilbud.rm.dk/ 

Du kan også bruge nedenstående QR kode og installere som app på din telefon.

 
Bruger-guides til, hvordan løsningen bruges og hvordan du gemmer på din mobiltelefon.

Baggrund

Sundhedsstyregruppen med repræsentation af region, kommuner og PLO-Midtjylland besluttede i november 2022 at videreføre samt videreudvikle ’De Nære Behandlingstilbud’ efter evaluering af en seks måneders afprøvning i Lægevagten, som omfattede alle de 19 midtjyske kommuner.

____________________________________________________________

Svend Kier, Lægelig koordinator for MidtKraft
Kristine Lindeneg Drejø, kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland