Spring til indhold

Henvisning til akutklinikkerne i Holstebro, Silkeborg, Skive, Ringkøbing, Grenaa og Lemvig

Ændringer vedrørende henvisninger til akutklinikkerne i Holstebro, Silkeborg, Skive, Ringkøbing, Grenaa og Lemvig fra 1. marts 2024

Som følge af regionsrådets budget for 2024 og medfølgende spareplan, er der følgende ændringer i forhold til akutklinikkerne fra 1. marts 2024:

  • Akutklinikkerne er fra 1. marts ikke længere bemandet med behandlersygeplejerske i dagtid på hverdage. Patienter kan derfor ikke henvises til akutklinikkerne i dagtid på hverdage,
      
  • Der kan fortsat optages akut røntgen på matriklerne i Silkeborg, Holstebro, Skive, Grenaa, Ringkøbing og Lemvig i dagtid på hverdage. Åbningstiden for akut røntgen er 8-15 alle ovennævnte steder. Dog vil sidste tid for optagelse af røntgen være 14:30, idet der skal være tid til at få billedet beskrevet inden klinikken lukker. Resultatet af undersøgelsen sendes til egen læge, inden klokken 15 samme dag. Egen læge har ansvar for det videre forløb, fx viderehenvisning til skadestuen.
      
  • Målgruppe for akut røntgen i dagtid på hverdage er ens på tværs af matriklerne:
      
    • Selvhjulpne patienter med mistanke om brud, hvor skaden er opstået indenfor 24 timer.
    • Følgende akutte røntgenundersøgelser udføres ikke på akutklinikmatriklerne – disse patienter skal altid henvises til nærmeste akuthospital:

    1. Obs fraktur/luksation i columna cervikalis.
    2. Obs fraktur i columna thoracalis og lumbalis.
    3. Obs fraktur i bækken/hofte/femur.
    4. Alvorlige skader, som forventes at skulle opereres eller reponeres.
    5. Obs pneumothorax/costafrakturer
  • Fra første marts 2024 kan der ikke længere optages akut røntgen på akutklinikmatriklerne i vagttid. Patienterne henvises i stedet til nærmeste akuthospital.

____________________________________________________________

Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland