Spring til indhold

Håndkirurgi - ændret visitationspraksis i Region Midtjylland

Ændret visitationspraksis for patienter til udredning og behandling af håndkirurgi i Region Midtjylland

Sundhedsplanlægning har fra den 4. oktober 2024 indgået aftale med regionens samarbejdshospital Aleris om direkte visitering af patienterne til håndkirurgi.

Det betyder, at almen praksis fortsat skal henvise patienterne til patientens nærhospital og at patienterne som følge af Region Midtjyllands visitationssamarbejde inden for ortopædkirurgi kan blive indkaldt fra de ortopædkirurgiske afdelinger i Region Midtjylland, samt Region Midtjyllands samarbejdshospital, som er Aleris i Aarhus.

I forbindelse med henvisning til udredning og behandling af håndkirurgi er det derfor vigtigt, at egen læge, gør patienten opmærksom på, at der jf. regionens visitationspraksis kan blive tale om viderehenvisning til Aleris. Patienten kan derfor modtage et indkaldelsesbrev fra privathospitalet.

Hvis en patient ikke ønsker viderehenvisning til det private samarbejdshospital, kan patienten benytte det frie sygehusvalg.

Patienten vil i forbindelse med indkaldelse til samarbejdshospitalet få ret til befordring, hvis patienten ellers opfylder kriterierne for befordring til Region Midtjyllands hospitaler.

BEMÆRK: Grundet flere nylige ændringer i visitationspraksis, er der udarbejdet en overbliksside

____________________________________________________________

Flemming Bøgh Mikkelsen, Kontorchef, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland 
Svend Kier, Lægelig koordinator for PKO