Spring til indhold

Struma udredning i almen praksis

Hormon og Knoglesygdomme, Røntgen og Skanning

Hormon og Knoglesygdomme samt Røntgen og Skanning, AUH vil gerne gøre opmærksom på og opfordre til at patienter fra Aarhus Kommune med formodet struma/knude i thyroidea, som ønskes undersøgt kan henvises til Hormon og Knoglesygdomme, 662007.

Der er aktuelt mange veje i systemet, for denne patientgruppe. Nogle udredes via privat ørenæsehalslæge, via privat radiolog eller via radiologisk afdeling, AUH. Vi oplever jævnligt uhensigtsmæssige forløb, hvor patienten ikke kommer i mål via ovenstående veje og alligevel ender med henvisning til Hormon og Knoglesygdomme – hvor forløbet med fordel kunne være startet. 

På Hormon og Knoglesygdomme vil patienten ved fremmødet få lavet ultralydsscanning af halsen og ud fra resultatet blive informeret og vejledt ift. eventuelle behandlingsmuligheder. Såfremt der er behov for yderligere udredning eller behandling, varetages dette forløb også via Hormon og Knoglesygdomme.

I vil opleve, at en henvisning vedr. formodet struma sendt til Røntgen og Skanning vil blive returneret med råd om henvisning til Hormon og Knoglesygdomme i stedet for. Ventetiden på Hormon og Knoglesygdomme er betydeligt kortere.

Patienter med klinisk mistanke om thyroidea cancer skal naturligvis stadig udredes via ørenæsehalslæge i henhold til pakkeforløb for hoved- og halskræft.

Dyveke Ebbesen, Overlæge , Røntgen og Skanning, AUH
Lars Peter Skovgård Larsen, Ledende overlæge, Røntgen og Skanning, AUH
Vibeke Fink-Jensen, Cheflæge, Røntgen og Skanning, AUH
Diana Grove, Afdelingslæge, Hormon og Knoglesygdomme, AUH
Eva Ebbehøj, Overlæge, Hormon og Knoglesygdomme, AUH
Else Vestbo, Cheflæge, Hormon og Knoglesygdomme, AUH
Anne Blom, praksiskonsulent, Hormon og Knoglesygdomme