Spring til indhold

Attestguide til det socialt-faglige samarbejde - Jobcenter Aarhus

Attestguide - et redskab til både jobkonsulenter og praktiserende læger i Aarhus Kommune
Jobcentret har løbende et behov for at indhente lægelige oplysninger og vurderinger til brug for sagsbehandlingen i bl.a. sager om sygedagpenge, fleksjob og førtidspension. I nogle tilfælde er det jobcentrets jobkonsulent, der vurderer hvilke oplysninger, det er nødvendigt at indhente.

I andre tilfælde er det lovgivningsmæssigt fastsat, hvilken lægelig dokumentation der skal foreligge, inden der kan træffes afgørelse i en sag.

Jobkonsulenter og praktiserende læger er derfor vigtige samarbejdspartnere i forhold til at sikre oplysningen af sager, så borgerne kan få den rette hjælp og støtte. I det gode samarbejde er det centralt, at begge parter ved hvornår, hvilke attester skal benyttes og hvilken opgave de hver især har.

Denne attestguide er tænkt som et redskab til både jobkonsulenter og praktiserende læger. Guiden giver et overblik over opgaver og ansvarsområder for begge faggrupper og beskriver formålet med de forskellige attester, der anvendes. Guiden forklarer desuden faglige begreber og giver konkrete eksempler på formuleringer, der kan anvendes i både attestanmodninger og attester.

Se Attestguide til det socialt-faglige samarbejde - Jobcenter Aarhus