Spring til indhold

Orienteringsbrev nr. 1, 2024 fra praksiskonsulentordningen i Silkeborg Kommune

Praksiskonsulentordningen i Silkeborg Kommune udgiver orienteringsbrev nr. 1, 2024

Nye praksiskonsulenter i Silkeborg kommune

Silkeborg kommune har fået nye praksiskonsulenter. I modsætning til tidligere er stillingen delt op og varetages af to konsulenter.

De to nye praksiskonsulenter er speciallæge i almen medicin Christian Bruun Bech (Ans og Eriksborg lægehus) og speciallæge i almen medicin Anette Hyldgaard Rasmussen (Thorning lægehus).

Som tidligere skrevet bestræber vi os på at samle relevant information/nyheder fra kommunen i form at et orienteringsbrev via praksis.dk. cirka hver anden måned.

Orienteringsbrevet sendes ud som mail og kan desuden tilgås via Praksis.dk.

Information vedrørende grønne recepter (KOM-kontrakt)

Pr. 1. december 2023 træder KOM-udbuddet i kraft. Kontrakten er indgået i fællesskab med 12 kommuner, herunder Silkeborg kommune. Omtalte kontrakt er gældende når kommunen betaler borgeres udgift på klinisk ernæring (ernæringsdrikke samt sondeernæring) og remedier.

Hvorfor er det relevant for jer at vide?
For at borgerne med bevilling kan modtage klinisk ernæring fra Mediq skal der forelægge en grøn ordination til pågældende borger hos Mediq.

Se vedlagte vejledning for yderlige info

Nyt lægemiddel til rygestop/nikotinstop

Der er kommet et nyt lægemiddel på markedet til personer, der er motiveret og ønsker et nikotinstop. Lægemidlet hedder Decigatan (cytisin) og har været anvendt i Østeuropa i over 40 år. Sundhedsstyrelsen vurderer, at Decigatan kan anvendes i kombination med professionel rådgivning til at understøtte et nikotinophør. Decigatan har tilsvarende effekt som Vareniclin (Champix), som i øjeblikket ikke er tilgængelig på det danske marked. Decigatan er derfor på nuværende tidspunkt det mest effektive lægemiddel på markedet til nikotinophør.

I kan læse præparatanmeldelsen her

Det anbefales at anvende produktet i kombination med professionel rådgivning, så send endelig henvisning til ryge- og nikotinstop i Sundhedshuset via den kommunale henvisning.

 

Tak for hjælpen med registrering af bagom-numre til brug for kommunens sundhedspersoner. Dette letter kommunens kontakt til almen praksis. Vi arbejder på tiltag, der tilsvarende letter adgangen den anden vej.

_____________________________________________________________

Christian Bruun Bech, Praksiskonsulent, Silkeborg Kommune