Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - oktober 2023

Orientering om: Hjernerystelseskoordinator. Kompressionsstrømper igen. LÆ Attestsamarbejdet. Aldersgrænsen for gratis psykologhjælp. Plejehjemslæge Malling Plejehjem. Generalforsamling i PLO Aarhus 2024

Tilbud til borgere efter hjernerystelse

Aarhus kommune har etableret et tilbud til borgere med symptomer efter hjernerystelse i form af en hjernerystelseskoordinator.

  • Målgruppen er borgere over 15 år der 4 uger efter en hjernerystelse fortsat har symptomer i en sværhedsgrad, der gør det svært at navigere i livet. Diagnosen ”hjernerystelse” skal være stillet af en læge.
  • Hjernerystelseskoordinatoren tilbyder råd og vejledning til borgere med symptomer efter en hjernerystelse. Tilbuddet indeholder 2 informationsmøder, hvor der er fokus på viden om hjernerystelse, håndtering af symptomer, energiforvaltning mm. samt 2-3 individuelle samtaler med hjernerystelseskoordinatoren. Borger henvender sig via hjemmesiden: Tilbud til borgere med hjernerystelse (aarhus.dk). Informationsmøder og samtaler foregår på Marselisborg Centret.
  • Lægerne laver en dynamisk kommune henvisning til hjernerystelseskoordinator ved at skrive ”Hjernerystelse” i henvisningen.

Kompressionsstrømper – gamle regler igen

Som tidligere skrevet her i PLO Aarhus nyt, og som kendt fra PLO’rientering samt diverse medier, har en afgørelse i Ankestyrelsen i foråret ændret mulighederne for at få tilskud til kompressionsstrømper.

Aarhus kommune fulgte i første omgang de nye retningslinjer fra Ankestyrelsen, men man har nu besluttet at vende tilbage til de gamle velkendte kriterier for støtte til kompressionsstrømper.

Det er en national problemstilling, der enten skal løses regionalt eller nationalt. Aarhus Kommune er, sammen med de andre kommuner i regionen, i dialog med Region Midtjylland om at finde en fremtidig løsning.

Vi kan fortsat uopfordret sende korrespondancemeddelelse med relevante oplysninger gældende for en LÆ 125.

Attestsamarbejdet – LÆ attesterne

Der er blevet arbejdet intenst i kommunalt regi med attestanmodninger. Oplever du anmodninger, der undrer dig, er det vigtigt at kontakte sagsbehandlere med henblik på samarbejdet og læring. Du er også velkommen til at sende eksempler, der undrer dig, videre til praksiskonsulent Tanja Nygaard Henriksen: tanjahenriksen@gmail.com

Vi anbefaler i PLO Aarhus, at du læser anmodningen til en fremmøde-attest grundigt igennem når du modtager den, så du har mulighed for dialog med sagsbehandleren før patienten kommer til attestudfyldelsen.

Hvis vi afviser en attestanmodning fx på grund af manglende oplysninger til en statusattest, ønsker kommunen at der medsendes en kort begrundelse, så de kan forstå afslaget og agere relevant på det.

Ligesom Aarhus kommune gerne vil gå i dialog om anmodningerne, må vi som læger også gå i dialog med kommunen, hvis der er noget i vores besvarelser, der undrer.

Aldersgrænsen for gratis psykologhjælp

I forhold til gratis psykologbehandling af unge mellem 18 og 25 år kan det oplyses, at det er alderen på henvisningstidspunktet der er afgørende. Behandlingen er således gratis, hvis henvisningen foregår før patienten fylder 25 år.

Vil du være plejehjemslæge på det ny Malling Plejehjem?

Aarhus Kommune er ved at bygge et nyt plejehjem på Starupvej 9, 8340 Malling. Plejehjemmet får 38 boliger og planen er, at de første beboere flytter ind 1. november 2023.

Er du interesseret eller bare nysgerrig, kan du kontakte konsulent ved Sundhed og Omsorg Katrine Dennak på email: deka@aarhus.dk eller telefon 41 87 35 89.

Generalforsamling PLO Aarhus 2024

Sæt allerede kryds i kalenderen nu: PLO Aarhus Generalforsamling med spændende foredrag tirsdag den 6. februar 2024 kl 17.30 med efterfølgende middag med kollegaerne. Nærmere invitation følger.

For dig der deltog i sommerfesten på Varna er det kendt, at vi mangler gæve engagerede kollegaer til at deltage i PLO arbejdet. For dig der ikke var til sommerfesten, så ved du det nu.

En aften du ikke ønsker at gå glip af!

_____________________________________________________________

Jette Dam-Hansen, Formand for PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune