Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - marts 2022

Orientering om: Sundhedsplejens Inkontinens Klinik (SIK) er gjort permanent. ADBB screening for social tilbagetrækning. Børneterapien i Aarhus Kommune. Sundhedstjek for borgere på botilbud

Sundhedsplejens Inkontinens Klinik (SIK) er gjort permanent

Målgruppe: 
Alle børn i alderen 5-16 år med enuresis nocturna og/eller obstipation.

Henvisning:
Sundhedsplejens Inkontinens Klinik (SIK) modtager henvisninger fra sundhedsplejersker, praktiserende læger og andre relevante faggrupper.

Henvisning modtages helst skriftligt med informationer om barnets navn og cpr-nummer, samt en kort beskrivelse af problemstillingen, varighed samt eventuelle tiltag, Via korrespondancemodulet.  Alternativt kan henvisning ske ved telefonisk kontakt.

Korrespondance: 57900200416 Sundhedspleje, Børn og unge-læge.

Afslutning: Der sendes et afslutningsnotat til henvisende læge.

Sundhedsplejerske og uroterapeut Laila Thomsen, E-mail: thlai@aarhus.dk, tlf. 5157 5124
Sundhedsplejerske Anette Østergaard, E-mail: anos@aarhus.dk, tlf. 5157 5186
Praksiskonsulent Inge Husted, E-mail: Inge.husted@dadlnet.dk, tlf. 2320 3876

ADBB screening for social tilbagetrækning

Sundhedsplejerskerne i Aarhus Kommune screener nu alle børn for social tilbagetrækning 2-3 gange i løbet af 1. leveår med ADBB (Alarm Distress BaBy scale) en valideret screeningsmetode, til tidlig opsporing af social tilbagetrækning ved børn 2-24 mdr. Metoden er udviklet af den franske børnepsykiater Antoine Guedeney. Ved to, på hinanden følgende screeninger, der giver anledning til bekymring, henvises barnet til egen læge. Sundhedsplejersken giver herudover forældrene vejledning i forhold til problemstillingen og henviser evt. til andre kommunale tilbud.

Egen læge modtager en korrespondance fra sundhedsplejersken med observationer og orientering om forløb. Forældrene er opfordret til selv at lave aftale med egen læge.

Børneterapien i Aarhus Kommune

Børneterapien i Aarhus Kommune har fra 1. januar 2022 samlet indsatser til børn og unge med motoriske vanskeligheder og fysiske funktionsnedsættelser, der tidligere lå i forskellige enheder i Aarhus Kommune. Har nu til huse på Marselisborg Centeret.

Børneterapiens målgruppe: Børn og unge med motoriske vanskeligheder og fysiske funktionsnedsættelser - i alderen 0-18 år.

Børneterapien tilbyder:

  • Fysio-, ergo- og musikterapeutiske indsatser
  • Kommunalt tilbud om vederlagsfri fysioterapi
  • Indsats efter bevilgede genoptræningsplaner
  • Koordinering af indsatser med øvrige samarbejdspartnere.

Henvisning til vederlagsfri fysioterapi laves som hidtil af egen læge. Familierne vælger frit mellem fysioterapi hos privat praktiserende fysioterapeut eller i Børneterapien.

Kontakt til Børneterapien 
Marselisborg Centret - Bygning 14C, P.P. Ørums Gade 9-11, 8000 Aarhus C
Mail: boerneterapien@mbu.aarhus.dk

Sundhedstjek for borgere på botilbud

Som en del af den nye overenskomst for 2022 mellem Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Danske Regioner (DR) skal praktiserende læger nu tilbyde et sundhedstjek for personer fra 18 år med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne, som opholder sig på et botilbud (ydelse 0123). Sundhedstjekket ydes på botilbuddet, så det kan gennemføres i forhold til personens behov og så det er muligt at sikre involvering af pårørende samt personalet på botilbuddet.

Aarhus Kommunes botilbud ser frem til et godt samarbejde med de praktiserende læger om det nye sundhedstjek, og vi kan forvente de første henvendelser fra botilbud om sundhedstjek for borgerne i løbet af foråret.

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune