Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - marts 2021

Orientering om: Attestguide. Rammedelegation laksantia. Stress-pakke

Attestguide

Der er i samarbejde med praksiskonsulent og Jobcenter Aarhus lavet en attestguide. Den er tænkt som et redskab til både jobkonsulenter og praktiserende læger. Guiden giver et overblik over opgaver og ansvarsområder for begge faggrupper og beskriver formålet med de forskellige attester der anvendes. Guiden forklarer de faglige begreber og giver konkrete eksempler på formuleringer, der kan anvendes i både attestanmodninger og attester.

Se Attestguiden her: Attestguide til det socialt-faglige samarbejde - Jobcenter Aarhus 

Rammedelegation - laksantia

Aarhus Kommune har i samarbejde med praksiskonsulent samt KLU indgået en aftale om rammeordination for sygeplejersker af laksantia på plejehjem, hvor der er fast tilknyttet læge.

Rammedelegationen betyder, at sygeplejersken under visse forudsætninger må starte behandling af obstipation med diverse former for laksantia.

Rammeordinationen gælder kun for de borgere, som er tilknyttet den underskrivende fasttilknyttede læge.

Ved yderligere uddybning og spørgsmål kan praksiskonsulent Anna Visby Lunde kontaktes.

Overblik vedrørende borgere med stress-symptomer – Stresspakken

Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Almen Praksis har udarbejdet en stress-pakke bestående af en borgerrettet folder samt en samarbejdsmodel for fagfolk:

Til fagfolk
Samarbejdsmodellen herunder er målrettet almen praksis med nedslag i lovgivningen samt overblik og henvisningskriterier til tilbud for borgere med stress-symptomer i Aarhus Kommune.

Se samarbejdsmodellen her: Stress-sygemelding - overblik i et sygedagpengeforløb
 
Til borgere
Folderen herunder er målrettet både ikke-sygemeldte borgere, der oplever stress-symptomer, sygemeldte borgere, samt borgere der skal tilbage på job efter en sygemelding. Der er overblik over tilbud og gode råd til hvad man selv kan gøre i situationen – fx i dialogen med sin leder. Se folderen: "Hvordan håndterer du stress?"

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune