Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - juni 2021

Orientering om: Delegering af ernæringspræparater. Dokumentation af helbredsoplysninger. Ny PLO-Aarhus bestyrelse

Instruks om delegering af ordination på ernæringspræparater er udvidet

Den omfatter nu udover de kommunale plejehjem og Skovvang også akut- og rehabiliteringspladser samt korttidspladser, borgere i eget hjem og borgere med forløb i Folkesundhed.

Alle steder hvor der er tilknyttet en klinisk diætist fra Sundhed og Omsorg, og hvor diætisten er en del af borgerens forløb, kan diætisten lave ernæringsplan og grønne recepter, efter orientering og accept via korrespondance til borgerens egen læge.

Egen læge har fortsat ansvar og ordination på ernæringspræparater i de forløb, hvor der ikke er diætist tilknyttet.

Instruksen træder i kraft pr. 1. august 2021 og kan ses her: Instruks om delegering af ordination på ernæringspræparater er udvidet 

Præcisering af arbejdsgang ved ønske om dokumentation af helbredsoplysninger til administrativ brug på Bosteder i Aarhus Kommune

Bosteder i Social- og beskæftigelsesforvaltningen er i henhold til sundhedsloven forpligtet til at føre journal over borgeres sygdomme og handikap. Dette har resulteret i telefoniske opkald, personligt fremmøde og korrespondance henvendelser, til borgers praktiserende læge, for at få opdateret borgers diagnoser.

Der er derfor behov for præcisering af arbejdsgangene, da det ikke en ydelse som indeholdes i en sygesikringskonsultation.

Hvis der ønskes helbredsoplysninger til administrativt brug, har Kommunen mulighed for at anmode om en status attest. En anden måde er at der i forbindelse med en årskontrol/helbredstjek spørges til relevante diagnoser, som oplyses mundligt til ledsagende personale, som derefter kan dokumentere det i eget system.

Ny bestyrelse i PLO-Aarhus

Der blev afholdt generelforsamling den 10. juni 2021 og en ny bestyrelse blev valgt og har konstitueret sig således:

Formand: Jakob Ravn - ravnjakob@hotmail.com
Næstformand: Henrik Ovesen - hov@dadlnet.dk
Medlem: Mette Mattson - mette.mattson@dadlnet.dk

Nyt medlem
Kasserer: Jette Dam-Hansen - dam-hansen@dadlnet.dk

_____________________________________________________________

Jakob Ravn, PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune