Spring til indhold

Information fra PLO-Aarhus - juni 2023

Orientering om: Ansøgning om kompressionsstrømper. Dosispakke medicin – igen. Fyraftensmøde for plejehjemslæger 3. oktober 2023. Lokalaftale om palliativ indsats. Plejehjemslæge I Carl Blochs Gade. Projekt FORandring

Ansøgning om kompressionsstrømper ved Aarhus Kommune

Flere kollegaer oplever afslag, når der søges om kompressionsstrømper til patienter i Aarhus Kommune. Det skaber frustration og mange henvendelser fra lægerne til Administrativ Service i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

Kompressionsstrømper kan både være et hjælpemiddel (der udleveres af kommunen) og et behandlingsredskab (der udleveres af hospitalet). Ansvarsdelingen afhænger af hvilket primære formål, anvendelsen af kompressionsstrømperne er samt hvilke behov kompressionsstrømper skal afhjælpe.

Ankestyrelsen har udsendt et notat, der præciserer ansvarsfordelingen. Den betyder desværre, at Aarhus Kommune ikke længere har lovhjemmel til at udlåne en stor del af de kompressionsstrømper, der udlånes i dag. Fx der, hvor kompressionsstrømper har til formål at forebygge blodpropper, forebygge gentagne infektioner (fx roseninfektioner), forebygge eller behandle sårdannelse og eksem m.m.

Se endvidere PLO’rientering 12/23 – og tænk over dine formuleringer i ansøgningen.

Aarhus Kommune har rejst sagen ved henvendelse til de relevante ministerier og håber at få en afklaring af den vej.

KLU følger udviklingen tæt.

Dosispakket medicin

Som bekendt har PLO og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) den 14. marts 2023 indgået en aftale om dosispakket medicin. Den nye aftale løber frem til udgangen af 2024, hvor den nuværende overenskomst for de praktiserende læger også udløber.

Kommunalt Lægeligt Udvalg i Aarhus anbefaler at endnu flere af vores fælles borgere kommer på dosispakket medicin.

Der skal derfor altid ved anmodning om opstart af dosispakket medicin, ske en konkret og individuel vurdering af, om den pågældende borger er egnet. Du opfordres til at give den faglige begrundelse med i et evt. afslag.

PLO og KL har udarbejdet en quickguide om dosispakket medicin: Kopi af Project Real Job Tool Kit Template (laeger.dk)

Skulle der være problemer med det tekniske, kan der rekvireres hjælp fra MedCom: Dosisdispensering - MedCom

I Sundhed og Omsorg er der fokus på screening af egnede borgere og en kvalificeret anmodningskorrespondance. Skulle der alligevel være mangelfulde anmodninger, er I velkomne til at kontakte konsulent ved Sundhed og Omsorg Katrine Dennak på telefon 4187 3589 eller mail deka@aarhus.dk

Fyraftensmøde for plejehjemslæger

Sæt allerede nu et kryds i kalenderen for fyraftensmøde den 3. oktober 2023 kl. 16.30 - 18.30. Nærmere info om arrangement kommer på et senere tidspunkt, sammen med mulighed for tilmelding.

Lokalaftale om palliative indsatser

PLO-Midtjylland og Region Midtjylland har i efteråret indgået lokalaftale om palliativ indsats: Palliativ indsats - sundhed.dk

Lokalaftalen udfolder vores rolle i palliative forløb, herunder konkretisering af indsatser samt honorering herfor. Lokalaftalen understøtter vores rolle som familielægen i det nære samarbejde omkring borgere i den sidste tid og lægger op til palliative besøg, planlægningsmøder med kommunale sygeplejersker, samtale med pårørende, tidlig identifikation af palliative behov og opsporing af behandlingskrævende palliative symptomer.

Dette er en opfordring til at bruge vores nye muligheder.

Mulighed for at blive fast læge på Carl Blochs Gade

Vi har i Aarhus Kommune fasttilknyttet læge på alle plejehjem, på nær et.

KLU-Aarhus vil så gerne, at vi kan finde en læge til det sidste sted, nemlig til de 35 beboere på plejehjemmet Carl Blochs Gade.

Er du/I interesseret kan du/I kontakte konsulent ved Sundhed og Omsorg Katrine Dennak på telefon 4187 3589 eller mail deka@aarhus.dk

Projekt FORandring

Et tilbud til borgere, der vil forandre sit liv og vil mindske eller helt stoppe med at udveksle seksuelle ydelser for penge, rejser, gaver, opmærksomhed, stoffer eller andet. Tilbuddet består af rådgivning eller længerevarende forløb. Tilbuddet er for alle borgere i Aarhus Kommune, der er fyldt 18 år, uanset kønsidentitet.

Du kan læse mere om initiativet her: Forandring (aarhus.dk)

_____________________________________________________________

Jette Dam-Hansen, Formand for PLO-Aarhus

Sendt til praktiserende læger i Aarhus Kommune