Spring til indhold

Opfølgning på enkeltstående 6101-samtaleterapiydelser for 2020 og 2021.

Region Hovedstaden laver en opfølgning på afregnede 6101-samtaleterapiydelser i henhold til de i overenskomsten beskrevne betingelser. Opfølgningen sker i forbindelse med decemberafregningen 2022.
Region Hovedstaden laver en opfølgning på afregnede 6101-samtaleterapiydelser i henhold til de i overenskomsten beskrevne betingelser. Opfølgningen sker i forbindelse med december afregningen 2022.

I vejledningen i anvendelse af overenskomstens ydelser, fremgår det, at en samtaleterapi skal gennemføres som et forløb mellem lægen og patienten, og såfremt en samtaleterapiydelse ikke bliver efterfulgt af en opfølgende samtaleterapiydelse, er betingelserne for samtaleterapi ikke overholdt. Hvis der ikke inden for seks måneder efter første samtaleterapi er udført endnu en samtaleterapi, har betingelserne for at honorere ydelsen samtaleterapi ikke været opfyldt, og regionen kan tilbagekonvertere ydelserne til en konsultationsydelse 0101 med tilbagevirkende kraft.

Såfremt der i løbet af et halvt år kun er afregnet én samtaleterapiydelse pr. patient, vil denne blive tilbagekonverteret til en 0101-konsultation. Differencen mellem taksten for en 6101-samtaleterapiydelse og en 0101-konsultation vil således blive modregnet. I yderens ”Praksis og afregningsportal” under ”Listevisning” på sundhed.dk vil der fremgå en liste over de 6101, der er blevet erstattet af 0101. Yderen har dermed mulighed for at komme med en kommentar og dokumentation til rettelserne, som kan fremsendes til Økonomienheden via csu-almen@regionh.dk.

Fremover vil Region Hovedstaden foretage en årlig opfølgning i november måned for det foregående år.

Ved spørgsmål kan Økonomienheden kontaktes via csu-almen@regionh.dk.