Spring til indhold

PraksisNyt - Januar 2022: Nyheder

Nyheder

  • Nordisk Kongres 2022
    Nynedsatte læger, prakt læger uden virke i KAP-H og KAP-H konsulenter har nu mulighed for at komme med på Nordisk Kongres i Stavanger under facilitering af KAP-H's efteruddannelsesvejledere. Udgifter til kongresdeltagelsen, hotel og transport til og fra kongressen er finansieret via midler fra KEU.
    Læs mere om kongressen her 

  • Månedens UTH
    Om vaccinationer
    Se månedens UTH her

  • Månedens tip
    På Store Praksisdag var fokus på den teknologiske udvikling i almen praksis. Redaktør for Månedsskriftet Christian Vøhtz har med støtte fra Kvalitet- og Efteruddannelsesudvalget lavet en podcast om bl.a. sundhedsapps, devices og videokonsultationer: ”Bliver vi løftet eller kørt over af den teknologiske udvikling?”
    Lyt til denne podcast

  • Gratis workshop om kvalitetsudvikling i egen klinik
    Har I lyst til at ændre arbejdsgange i klinikken, men ved ikke helt, hvordan I bedst griber det an? KAP-Hs organiseringsteam faciliterer igen forløb af 2 workshops med 4 mdr. imellem. Efter gennemført forløb udbetales 15.000 kr. i honorar til praksis for deltagelse i projektet. Læs mere og tilmeld jer her
  • Coronofonen
    Afd. for Infektionssygdomme på RH har igen oprettet en tlf linje til corona-spørgsmål fra prakt. læger og kolleger på RH.  Den besvares alle dage kl. 9 - 15 på tlf. 3545 2646. Hertil rettes spørgsmål om fx behandling med monoklonale antistoffer eller antivirale tbl, testning, udbrudshåndtering, isolation mv. 

  • Nyt om Medicin 
    - Nyt patientmateriale om infektioner og antibiotika
    - Opdateret: Overaktiv blæresyndrom, Basislisten om kronisk hjertesvigt og Seponeringslisten 2022
    - OBS Digoxin 250 μg tilbage
    - Deltag i nyt projekt med farmaceuter i almen praksis 
    - Behandling af covid-19 med Lagevrio®
    Læs Nyt om medicin Januar 2022 her

  • MR-skanning i speciallægepraksis
    Indtil d.1.7.22 er det fortsat muligt at henvise ptt til MR-skanning af knæ, halsryg og lænderyg hos 2 prakt. radiologer for at imødegå et stort behov for at øge MR-kapaciteten. Skanningerne foregår i Farum, hvor to speciallæger råder over en skanner. Henvisningen sendes som dynamisk henvisning: ”MR i radiologisk speciallægepraksis” (lokationsnummer 5790000143870, radiolog Peter Recke). Pt skal selv ringe og bestille tid: tlf. 7370 9781.
    Læs mere om MR-scanning i speciallægepraksis her.

  • Praksis søges til projekt om vitamin B12. 5 praksis søges til at hjælpe med at afdække, hvordan almen praksis håndterer B12 mangel
    Det drejer sig om en mindre audit på 10 ptt, og formålet er efterflg. at få lavet en Best Practice på området ud fra undersøgelsen.
    Læs mere her 

  • Gravide og COVID-19
    Det er netop i nationalt regi besluttet at pausere med tilbuddet om antistofbehandling til gravide kvinder med positiv SARS CoV-2 test, og lette til moderate symptomer, der ikke er vaccinerede/vaccinationsdækkede. En undtagelse er gravide i 2. og 3. trimester (uvaccinerede og symptomvarighed=/<10 dage), som er indlagt med moderat eller svær COVID-19, smittet med delta variant, samt som er anti-SARS-CoV-2-spike-seronegative. Disse kan behandles med casirivmab/imdevimab. Der kommer muligvis ny forsyning af antistoffer i det nye år (februar), og så vil beslutningen blive genovervejet.
    Nyt vedr. antistofbehandling til gravide

  • Send vandre- /svangerskabsjournal elektronisk til Central Visitation for Fødsler og Bornholm 
    Fra d. 3.01.22 er det muligt at sende vandre-/svangerskabsjournalen som vedhæftet pdf-fil til Centralvisitation for Fødsler (CVF) og til Bornholms Hospital. Den sendes til CVF på lokationsnr. 5790002512353 og til BoH, Kirurgisk overafd. på lok.nr. 5790000194209. Ændringerne er sat ind i visitationsmeddelelsen for obstetrik.
    Læs her hvordan filer vedhæftes i lægesystemerne
    Novax 
    Ganglion 
    WinPLC
    XMO
    MultiMed 
    Clinea
    De sidste systemer har ikke oplyst hvordan.

  • Den nye Graviditetsmappe kører i pilotprojekt i Indre By ½ år i 2022 men der går formentlig et par år før den implementeres generelt.
  • Kommuner kan evt. henvise ptt til flg.
    Hjerneskadecenter Virum tilbyder rehabilitering til børn og unge med erhvervet hjerneskade og langvarige følger efter hjernerystelse (0-25 år).
    Læs mere her   

    Kommunikationscentret Hellerup og Ballerup tilbyder rehabilitering for patienter med senfølger efter Covid-19 eller hjernerystelse (fra 18 år).
    Læs mere her  

    Forløbsbeskrivelsen om postcommotiosyndrom 
    Henvisning til Covid senfølgeklinikker 

  • Reminder om spørgeskemaundersøgelse om sårbare gravide  
    Forskningsenheden for Almen Praksis i Odense udsendte i oktober et spørgeskema til prakt. læger om opsporing af sårbare gravide. Skemaet er fortsat åbent for besvarelse. Er det blevet væk, så skriv til lbrygger@health.sdu.dk
     

Lokalnyheder

Område BYEN

Område NORD

    Område MIDT

    Område SYD

    Område BORNHOLM

          PraksisNyt - Region Hovedstaden, Center for Sundhed

    Klik her for at se Kursus- og Mødekalenderen
    Redaktion: Bjørn Perrild, b.perrild@dadlnet.dk og/eller praksisnyt@regionh.dk
    Læs mere om PraksisNyt og til- eller afmeld dig nyhedsbrevet her

    Kontakt til konsulenter i KAP-H, www.kap-h.dk