Tilbud til dig som (ny) praktiserende læge
Som nynedsat læge er der mange udfordringer og opgaver. Udover det lægefaglige skal rollen som forretningsdrivende og arbejdsgiver udfyldes.
Hjælp til IT og data i praksis
Anvendelse af IT kan være en udfordring, når man er ny læge i praksis. Hvis man oplever en teknisk udfordring, er der mulighed for at få support og vejledning af en af regionens datakonsulenter.
Datakonsulenterne kan hjælpe og vejlede i forhold til elektronisk kommunikation mv. De kan logge på computeren i praksis og yde fjernsupport, eller der kan aftales et besøg i praksis.
Læs mere om datakonsulenterne her
Hjælp til etablering af teletolkning
Med den nye tolkeaftale er der lagt op til i større udstrækning at anvende videotolkning frem for tolkning ved fysisk fremmøde. Datakonsulenterne kan tilbyde at hjælpe med opsætning og evt. anbefalinger til udstyr til videotolkning samt tilbyde support til klinikken.
Det er muligt at søge Region Hovedstaden om at få dækket udgifterne til teletolkningsudstyr. Støtte til udbredelse af teletolkning prioriteres højest i lægedækningstruede områder.
Du kan søge tilskud ved at sende en mail til datakonsulenterne@regionh.dk. Mailen skal indeholde oplysninger om:
- Ydernummer
- Klinik navn
- Antal læger
- Et forventet antal tolkninger pr. måned i gns.
- Det samlede antal arbejdspladser (med PC), hvor der kan være behov for udstyr til videotolkning
- Telefonnummer, så vi nemt kan få kontakt til klinikken.
Har du spørgsmål til ordningen kan du henvende dig til:
Datakonsulenterne via mail datakonsulenterne@regionh.dk eller Per Veng Jensen Tlf. 38 66 53 23.
Hjælp til etablering af uddannelsesplads i almen praksis
Det er aktuelt ikke muligt at søge tilskud til etablering af uddannelsespladser.
På vej i praksis
Overvejer du at nedsætte dig som praktiserende læge eller har du spørgsmål om fx ledige kapaciteter i Region Hovedstaden, er du velkommen til at kontakte regionens rekrutteringsfunktion for almen praksis på rap.center-for-sundhed@regionh.dk.
KAP-H har målrettet en række tilbud til nynedsatte læger
Region Hovedstaden og PLO´s fælles kvalitetsorganisation KAP-H har målrettet en række tilbud til nynedsatte læger med fokus på såvel den lægefaglige rolle som rollen som forretningsdrivende og arbejdsgiver.
KAP-H tilbyder bl.a.:
- Netværk for læger i små grupper – Decentral Gruppebaseret Efteruddannelse (DGE). Som ny i praksis kan deltagelse i DGE-gruppen give et godt læringsmiljø med mulighed for sparring og erfaringsudveksling vedrørende den enkelte læge og dennes praksis.
- Møde for nynedsatte. En gang om året afholdes et møde for nynedsatte læger, hvor der er undervisning, information og demonstration af alt fra sundhed.dk, patienthåndbogen, CVI og tilbud fra KAP-H til overenskomsten om almen praksis. Der afholdes også en 'markedsplads', hvor det er muligt at lave aftaler med KAP-H's konsulenter.
- Understøttelse af almen praksis i processen med akkrediteringen.
- Hjælp til organisering af praksis. Hvis en nynedsat praktiserende læge har udfordringer omkring organisering, ledelse og samarbejde i klinikken, er der mulighed for hjælp fra KAP-H.
- KAP-H’s årskursus i ledelse og udvikling i praksis. Lederkurset ’Ledelse og udvikling i praksis’ har til formål at klæde praktiserende læger på til at være ledere af egne praksis.
- Hjælp til medicinanvendelse. Der er mulighed for at få konsulentbistand om rationel farmakoterapi med udgangspunkt i de ordinationer man som ny i praksis har overtaget.
Du kan finde yderligere information om KAP-H’s tilbud til nynedsatte læger her.
Desuden kan du læse mere om KAP-H her.
Obligatorisk kursus
Obligatorisk kursus for den nynedsatte læge og en betingelse for at kunne praktisere efter overenskomsten. Kurset skal gennemføres så hurtigt som muligt efter tiltrædelse af overenskomsten.
Kurset ” Kom godt fra start med afregningen af overenskomstens ydelser” har fokus på, hvordan du håndterer dine returregninger fra regionen og særligt, hvordan de kan undgås fremover og dermed spare klinikken for tidskrævende arbejde i hverdagen.
Læs mere om kurset her
Få en mentor via Lægeforeningen
Oplever du større og komplekse forandringer i dit arbejdsliv som læge, kan det være relevant at få en mentor, og det er gratis.
Læs mere her på laeger.dk/mentorordninger
PLO-Hovedstaden
Hvis du skal købe, sælge eller lukke en praksis, eller hvis du skal sammenlægge praksis eller opløse dit kompagniskab, kan du læse mere om reglerne på læger.dk.
Information om driften af en praksis, kan du her læse på www.læger.dk om fx økonomi, honorarerne, IT og udstyr, forsikringer, mv.
Find også flere informationer om at være nynedsat læge i PLO-Hovedstadens Vejviser for nynedsatte alment praktiserende læger.
For yderligere information eller ved spørgsmål kontakt PLO-Hovedstaden på mail plo-h@dadl.dk eller telefon 35 44 10 94.